| stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? | |
|
+3Celica STi Vladimir Korac vojislavbb 7 posters |
Autor | Poruka |
---|
vojislavbb
Posts : 80 Join date : 04.07.2009 Age : 40 Location : Sombor, Novi sad
| Naslov: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Ned Avg 30, 2009 3:56 pm | |
| E kad svi nesto pitaju, da i ja saznam koju....
Radi se o sledecem, kada sam kupovao auto majstor koji je gledao je rekao da je bombona, ali je i dao primedbu da se malo cuju ventili i da ih treba presteliti ali je to na mom autu malo teze...
Posle sam cuo da ima dve vrste "teranja" ventila, navodno neko hidraulicno i mehanicko,ako ne gresim..., te je jedno od ta dva komplikovanije za stelu...
E pa ako ima neko ko mi moze reci kako se steluju ventili kod mene na autu i koliko mukotrpno to moze biti..
Naravno radi se o celici sa 4afe motorom 1,6 sti...
Hvala unapred na odgovorima | |
|
| |
Vladimir Korac
Posts : 36 Join date : 04.07.2009 Age : 43 Location : Valjevo
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Pon Avg 31, 2009 1:32 am | |
| Nista nije komplikovano, to su prosti mehanicki podizaci
ali moras to uraditi u nekom tojotinom servisu iz razloga sto "obicni" majstori nemaju plocice za taj motor, a da ti narucujes i kupujes plocice ne isplati se, jer jedna kosta 6 eur a imas ih u 17 debljina, od 2.50mm do 3.30mm u podeli od 0.05mm
najbolje da auto ostavis uvece u servisu da bi oni ujutru uradili stelovanje na skroz hladnom motoru, Na tvom autu to traje 30 minuta. | |
|
| |
vojislavbb
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Pon Avg 31, 2009 1:39 am | |
| Ok, a sta to znaci mehanicki?
Dali to znaci da bregasta tera ventile, i da ako mi pukne zupcasti mogu klipovi da mi sastave ventile?
Dali se to desava i sa toyotinim motorima?
Navodno ovi sto imaju hidraulicno teranje ventila kad pukne kajis ostanu im celi ventili... | |
|
| |
Celica STi
Posts : 59 Join date : 04.07.2009 Age : 35 Location : Munze
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Pon Avg 31, 2009 2:14 am | |
| Hidraulicki podizaci ventila su samostelujuci! Na svakoj EFI Celici... | |
|
| |
Vladimir Korac
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Pon Avg 31, 2009 4:45 am | |
| - Citat :
- Navodno ovi sto imaju hidraulicno teranje ventila kad pukne kajis ostanu im celi ventili...
To nema veze sa podizacima ventila, bili oni mehanicki ili hidraulicni motori se dela na interference, kod njih pri pucanju kajisa/lanca klipovi stizu ventile i non-interference, kod njih moze da ti pukne kajis na 7k obrtaja, samo stavis drugi i teras dalje 4afe, 4age, 3sge, 3sgte su non-interferebce a verovatno i 7afe svi VVTI i BEAMS su interference - Citat :
- Hidraulicki podizaci ventila su samostelujuci!
Na svakoj EFI Celici... Na kojoj to celi imas hidropodizace??? | |
|
| |
vojislavbb
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Pon Avg 31, 2009 5:34 am | |
| E to sam zeleo da cujem... Hvala ti Vladimire... I, naravno da cu zameniti kajis na vreme... To iz mene samo prica strah koji je rezultat dugogodisnje voznje inteference motora... | |
|
| |
Truly
Posts : 21 Join date : 16.07.2009 Age : 45 Location : Novi Sad
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Pon Avg 31, 2009 6:23 am | |
| - Vladimir Korac ::
- Na kojoj to celi imas hidropodizace???
Vlado, na mojoj navodno. Zamolio sam majstora da mi pogleda ventile i našteluje ih ako treba. Reče mi da imam samoštelujuće, tj. hidropodizače i da on nema šta tu da šteluje | |
|
| |
celica
Posts : 71 Join date : 04.07.2009 Age : 42 Location : Cacak
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Pon Avg 31, 2009 6:32 am | |
| Na celici se VELNTILI NE STELUJU, SAMOSTELUJUCI SU, provereno ljudi!Ne pipaj nista to je japanac, nista se ne steluje samo ces da pokvaris! | |
|
| |
Vladimir Korac
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Pon Avg 31, 2009 6:59 am | |
| Ja CVRSTO stojim iza svega sto sam napisao http://www.lovehorsepower.com/MR2_Docs/mr2_valve_clearance_adjustment.htm http://www.mr2-tech.com/bgb/mechanical/volume1/engine_mechanical.htm http://www.celicatech.com/imagearchive/bgbonline/90alltrac/EM/EM.htm | |
|
| |
vojislavbb
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Pon Avg 31, 2009 7:02 am | |
| Vidim, postavio sam zanimljivu temu...
Hajte da se dogovorimo, pa da znamo svi... | |
|
| |
toske
Posts : 152 Join date : 01.07.2009 Age : 40 Location : Cacak
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Pon Avg 31, 2009 7:05 am | |
| Temu postavljamo u lepljive! | |
|
| |
CELICA_SARAJEVO
Posts : 35 Join date : 10.08.2009 Age : 44 Location : Sarajevo, BiH
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Pon Avg 31, 2009 7:56 am | |
| Kolega Vladimir Korac je u pravu, u pitanju su pločice na ventilima. Znam iz vlastitog iskustva. | |
|
| |
Celica STi
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Pon Avg 31, 2009 11:10 am | |
| - Citat :
- Na kojoj to celi imas hidropodizace???
Na svakoj EFI kao sto sam i rekao... Pitaj bilo kog majstora, u praksi je malo drugacije od svega onoga sto procitate na internetu... | |
|
| |
CELICA_SARAJEVO
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Pon Avg 31, 2009 12:07 pm | |
| Lave moj, pa gore sam napisao da znam iz vlastitog iskustva, kakav internet ba... Već sam štimao ventile i pločice su na ventilima, jedino ako kažeš da nevjerujem svojim očima onda je OK. | |
|
| |
Vladimir Korac
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Pon Avg 31, 2009 3:08 pm | |
| Takodje, ja sam zimus kontrolisao moje i recimo da mi izduvni odstupaju 0.05, fabeicka mera je 0.20-0.30 a kod mene je trenutno 0.30-0.35 jedna zanimljivost, 3SGE SS III, znaci motor koji se nalazi u buljavoj 94-99 ima plocice unutar podizaca ventila (shims under bucket) i to je malo teze za stelovanje jer mora da se skidaju bregaste. ostali motori do 94 god imaju plocice na podizacu (shims over bucket) i stelovanje je veoma jednostavno, bukvalno isto kao na zastavinim motorima nadam se da je bar neko imao priliku da vidi kako se steluju ventili na jugu kod ovog sistema podizaca bitno je veoma precizno uraditi stelovanje, kada se to jednom uradi mirni ste duuuuugo vremena, ako se ne varam preporuceni interval kontrole je 100 000km. dok recimo honde imaju po meni veoma los sistem razvoda ventila sa klackalicama, kod njih je interval provere 20 000km A hidropodizace necu da komentarisem ponavljanje je majka nauke | |
|
| |
vojislavbb
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Uto Sep 01, 2009 4:44 am | |
| Hmmm...od odgovora na moje pitanje nista...
Opustite se i druzite za promenu..
Samo cekam admina da vam se obrati....
I dalje cekam odgovor na moj zahtev da se dogovorite dali su samostelujuci ili ne... | |
|
| |
Truly
Posts : 21 Join date : 16.07.2009 Age : 45 Location : Novi Sad
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Uto Sep 01, 2009 4:45 am | |
| Pa ne znam, vidiš da su mišljenja podeljena. Možda da nazoveš ovlašćeni servis pa da njih pitaš? | |
|
| |
Vladimir Korac
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Uto Sep 01, 2009 5:24 am | |
| Odgovor je dobio, u OFF necu da zalazim Over and Out | |
|
| |
toske
Posts : 152 Join date : 01.07.2009 Age : 40 Location : Cacak
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Uto Sep 01, 2009 6:55 am | |
| Obavestenje za Celicu STi & Celicu_Sarajevo, OFFTOPIC, otvorite temu ako želite da raspravljate o razlikama kao i prednostima-manama Toyotinog odnosno Hondinog motora, prekopirajte vaše postove posto će ti postopvi sa ove teme biti obrisani.
Unapred zahvalni, Administacija TcS | |
|
| |
Celica STi
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Uto Sep 01, 2009 7:02 am | |
| Ok, izvinjenje svima upuceno... | |
|
| |
CELICA_SARAJEVO
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? Uto Sep 01, 2009 11:10 am | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? | |
| |
|
| |
| stelovanje ventila na celici? koliko je to komplikovano? | |
|