|
|
| my bitch - Nissan 200sx s14 | |
|
+7Arsen Molder72 stalker92 toske rista car Celica STi skyline 11 posters | |
Autor | Poruka |
---|
skyline
Posts : 66 Join date : 05.07.2009 Age : 44 Location : Cacak
| Naslov: my bitch - Nissan 200sx s14 Sre Jul 08, 2009 6:51 am | |
| doslo je vreme da predstavim moju devojcicu
prethodni model svi vec dobro poznajete jer je stvarno zastupljen na nasim prostorima i znate ga kao 200sx, ali precizniji naziv mu je 200sx RS13, odnosno S13 kako je odomaceno model koji ja posedujem, 200sx S14, je na zalost zbog preklapanja vremena produkcije i ratnih i kriznih godina, kod nas veoma redak
ja licno znam za jos 2 auta pored mog, od kojih je jedan zivi lesh, i dobio sam informaciju da su jos 3 ili 4 vidjena na raznim lokacijama u zemlji
da krenemo od statistike
licna karta motor : SR20DET 2.0 turbo DOHC 16V VVT, odnosno VTC kako sistem zakretanja bregaste nazivaju u Nissanu zapremina : 1998 cc kompresioni odnos : 8.50:1 turbina : Garrett T28 snaga : 199.7 PS (197.0 bhp) (146.9 kW)@ 6400 rpm 98.6 bhp/litre rew limiter : 7000rpm obrtni moment : 265.0 Nm @ 4800 rpm D/S/V : 4520mm/1730mm/1295mm raspon tockova - 2525mm masa : 1270kg raspored mase 53:47 menjac 5 brzina Final drive ratio 3.69 diferencijal - fabricki visco limited slip (kod mene je verovatno pre nego je usao u zemlju stavljen clutch pack LSD, koji je bolje resenje od VLSD-a )
0-100?? 0-60mph - 7s (mada cenim da je manje, na osnovu nekih okrsaja) max brzina - kataloski 235km/h (na osnovu kilometar sata, iskustava ljudi, kao i prenosnih odnosa prilicno preko 250) 0-400m - 15s
Gear Ratios:
1st - 3.321 2nd - 1.902 3rd - 1.308 4th - 1.000 5th - 0.838 Rev - 3.382 FD - 3.692
Speed in gear:
1st - 42.27mph 2nd - 73.81mph 3rd - 107.33mph 4th - 140.39mph 5th - 167.53mph Rev - 41.51mph
Poslednji izmenio skyline dana Sre Jul 08, 2009 7:17 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Celica STi
Posts : 59 Join date : 04.07.2009 Age : 35 Location : Munze
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Sre Jul 08, 2009 6:54 am | |
| Au svaka ti dala, prava azdaja, jel moze neke slicice? | |
| | | skyline
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Sre Jul 08, 2009 7:16 am | |
| | |
| | | skyline
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Sre Jul 08, 2009 7:30 am | |
| dozivljaj auta...
vizuelno ide u rasponu od obozavam ga do sta sam ja ovo kupio, zavisi iz kog ga ugla gledam
definitivno neobicna pojava, ali ne ostavlja bez daha osobu koja ne zna sta je u pitanju ima puno lepsih automobila mnogi cak ni nemaju pojma sta je to 200sx kad im pomenem a kad ga vide komentarisu "ovo nikad nisam video" podrazumeva se, jer nisu ni imali gde
izuzetno niska silueta, koja pada ka nazad, sto uz manje otvore na zadnjim tockovimasto daje utisak da je auto propet, sto mi se uopste ne dopada ali takva silueta nije bez razloga ako se vozi od 70 pa na gore, opstrujavanje vazduha je tako dobro da po najvecem pljusku krov, zadnje staklo gepek i ceo zadnji kraj ostaju potpuno suvi
ali to je odnelo danak na prostoru u kabini i gepeku gepek uzasno plitak i mali, takoreci neupotrebljiv za nesto vise od 2 putne torbe
mesto u kabini napred zbog niske siluete auta, a opet relativno visokog klirensa, sedi se jako nisko i sa ispruzenim nogama, sto je za voznju fantasticno, ali je uzasno za ceste ulaske i izlaske, posebno sto su sedista izrazeno profilisana
kada se smesti, sedi se jako udobno sedista nisu preterano tvrda, kao ni sam trim auta, tako da ne umara na dugim putovanjima i zajedno pruzaju fantastican kompromis drzanja i udobnosti sam vozacki prostor je svrsishodno organizovan volan je dosta izvucen iz table ka nazad, menjac je visoko na centralnom mostu, relativno blizu volanu, a rucna je pored menjaca i lako pristupacna
od dodatne opreme ima ABS, vazdusni za vozaca, elektricne podizace , manuelu klimu, centralnu bravu, tonirana stakla, el retrovizore,merac spoljne temperature i to je to
mesto nazad katastrofa, klasika za kupe, ali opet ima vise mesta nego u Prelude i u S13 nazad su 2 profilisana sedista sa sasvim koretnom bocnom podrskom ali ako neko ima nazad, nije za brzu voznju, jer onda i prednja sedista idu napred, sto je los polozaj
inace, zbog uzduznog motora i menjaca prostor za noge je malo redukovan i prilikom duze voznje izuzetno topao, sto u letnjim danima ni malo ne prija
generalno, ne preterano praktican auto i to mi smeta jako
okrecemo kljuc i palimo
motor je 4 cilindra uzduzno postavljen sa nadpunjenjem kompresija od svega 8,5 ga cini jako lenjim na niskim obrtajima, a Garrett t28 sposoban da baci i preko 350ks jako kasno dobija neophodnu kolicinu izduvnih gasova, sto uz dugacak menjac obezbedjuje duuugo cekanje na pozitvan boost, nakon cega na oko 3500-4000 dolazi vrlo brutalna isporuka snage koja zbog VVTI sistema na oko 5000 dovodi do prave explozije koja tockove neminovno tera u proklizavanje ili ako je dobar grip zanji kraj zabada u zemlju i obrtomer u 7000, gde je i blokada
motor moze da izgura puno vise obrtaja, ali zbog setupa turbine obrtaji preko 6000 nisu efikasni
pomenute predugacke brzine su prava poteskoca u gradu, jer kada se uklope sa kasnin dobijanjem pozitivnog boost-a, cini da se motor sa malom kompresijom prilicno dugo ceka na isporuku sange po gradu ne moze ostrije da se krene bez 3-4000o/min, gde dolazi do nepotrebno velike snage a ako se krene na nizim obrtajima, vrlo lako izgubite korak sa smesno slabijim automobilima
menjac i motor prave velike poteskoce i kada se vucete iza kamiona u trecoj i resite da ga preteknete samo potapanjem gasa neizvodljivo ali ako se vrati brzinu nanize ( preko prilicno teskog menjaca i kvacila ), vrlo cesto dolazite u situaciju da morate okaciti celu kolonu odjednom prenosi su toliko dugacki da ako krecete u preticanje pri 100km/h najbolje je vratiti u drugu i potopiti gas cifru od 200km/h veoma lagano prebacuje ( nisam isao dalje od 220 )
kocnice su napred ventilirajuci, nazad puni diskovi prednje kocnice su 282mm sa dvoklipnim celjustima kocenje je vrlo snazno ( oseca se pritisak u ocnim jabucicama i preporucljivo je se vezati kada se snazno nabode papucica, nebitno je da li idete 100 ili 200), lako se dozira, koci koliko se stisne kocnica i nema fadinga cak i nakon vise bas snaznih kocenja sa 150+, diskovi su i dalje ravni
otvoreni krivudavi put je mesto gde se ovaj auto oseca kao kod kuce iako je komforno trimovano vesanje, niska i siroka karoserija uz dobar body rolling odlicno lezi u krivinama, bez ikakve nervoze i naginjanja na vozace sem sile na bok sedista nista vise ne deluje nema izbacivanja iz sedista na gore, a zbog nenaginjanja se stice osecaj peglanja krivina, sto i nije daleko od istine
ima jos da se pise o autu, ali otom potom | |
| | | Celica STi
Posts : 59 Join date : 04.07.2009 Age : 35 Location : Munze
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Sre Jul 08, 2009 8:14 am | |
| Extra autic, naravno da znam o kom modelu pricas, cak znam da je ovaj isti bio na prodaju pre par meseci, zar ne? | |
| | | skyline
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Sre Jul 08, 2009 8:18 am | |
| tacno stavise, ponovo ce se sad naci u oglasima | |
| | | rista car
Posts : 44 Join date : 04.07.2009 Age : 29 Location : leskovac
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Sre Jul 08, 2009 2:24 pm | |
| ipak je ovo za toyota , ali auto je kul | |
| | | toske
Posts : 152 Join date : 01.07.2009 Age : 40 Location : Cacak
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Sre Jul 08, 2009 3:27 pm | |
| Jednom recju RAKETA!!!Ostali komentari su suvisni... | |
| | | stalker92
Posts : 1 Join date : 27.07.2009 Age : 31 Location : Novi Sad
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Pon Jul 27, 2009 3:38 am | |
| Super ti je autic, prikljuci se Nissan Klubu Srbija koji se nalazi na adresi http://nissanclub.iz.rs/forum/ ! | |
| | | Molder72
Posts : 9 Join date : 25.07.2009 Age : 52 Location : Ripanj
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Pon Jul 27, 2009 7:50 am | |
| Svaka čast za predstavljanje! Ja za neke stvari koje si izneo u predstavljanju nikada nisam ni čuo. Jednom rečju IZVANREDNO! Prelep auto! | |
| | | skyline
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Uto Jul 28, 2009 4:54 am | |
| hvala drugari na lepim recima ima tu jos da se pise, nego nikako da sednem
al evo mali update sa skorasnjih testova vozen je 240 na autoputu, i hoce jos da ide, ali ga nisam terao jer imam curenje pritiska turbine na dihtungu izmedju izduvne grane i turba tako da nisam hteo da ga forsiram jer nema fool boost na otvorenom putu na povratku iz sarajeva za cacak, uz dosta ostru voznju od granice pa do kuce sam napravio prosecnu potrosnju od 8,7l plina, sto je vise nego zadovoljavajuce za moje potrebe, dok se po gradu potrosnja krece od 12-15 lpg-a | |
| | | Arsen
Posts : 31 Join date : 12.07.2009 Age : 46 Location : Beograd
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Sre Jul 29, 2009 4:35 am | |
| Prelep auto, inače takve najviše volim, jedinstven. Koje je god. i ajd malo reci kako oko održavanja, koliko je km kod tebe i to. U svakom slučaju mislim da je auto u kome se uživa. Svaka čast na izboru. | |
| | | skyline
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Sre Jul 29, 2009 5:10 am | |
| prva registracija je 97, a mislim da je napravljen 95 odrzavanje, huh, kako sta redovno odrzavanjenije skupo vanredne popravke jesu skuplje, ali nije skidanje skalpa, i sve moze da se nabavi kod nasih ovlascenih servisa sve je podnosljivo dok se ne dodje do karoserijskih delova e, tu je jeftinije uvesti stranca nego placati nove delove, obzirom da sam, kad sam prednji levi cosak prosle godine zavario u Yuga, u ovlascenom servisu za haubu, branik, nosac branika, far, migavac, maglenku, poziciju, intercooler, krilo i podkrilo dobio specifikaciju od 5000e kod mene je od maja prosle godine, ali se nisam bas previse vozio jer sam imao pehove sa tim lupanjem, napuklim kucistem turbine, dihtungom turbine i u septembru sa spaljivanjem klipa i 2 ventila zbog lose dizne, kreten jbg tom prilikom smo otvorili motor i videli da su, mimo spaljenog klipa, karika i 2 ventila, bregaste i klackalice pocele malo da se trose, te mi je bilo najjednostavnije da od drugara iz hrvatske porucim spakovanu, kompletno nastelovanu polovnu glavu, sa hidropodizacima, kalckalicama, ventilima, bregastama.... pa onda peripetije oko nabavke odgovarajuceg klipa, pa onda komplikacije oko karika, pa oko dihtunga glave sve me je to kostalo 6 meseci cekanja, umesto da sam odmah pozvao ovlasceni servis, platio za nijansu skuplje, ali sve delove dobio za 15 dana | |
| | | Vladimir Korac
Posts : 36 Join date : 04.07.2009 Age : 43 Location : Valjevo
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Čet Jul 30, 2009 3:09 am | |
| Zadovoljstvo nema cenu | |
| | | Seiz
Posts : 10 Join date : 16.08.2009 Age : 39 Location : Vrnjacka Banja
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Pet Avg 28, 2009 9:16 am | |
| Dobar Nissan swaka cast.... Jos ako je kupljen u Vrnjackoj Banji onda stwarno respect jer poznajem taj auto... | |
| | | skyline
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Pon Avg 31, 2009 1:05 am | |
| hehe, da, da, to je ta koliko poznajes istoriju mog auta i mozes li mi nesto reci o tome? | |
| | | Seiz
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Pon Avg 31, 2009 1:33 pm | |
| Pa brate nemam sta da ti pricam... Sem da je auto dok je bio kod predhodnog vlasnika bio bas bas extra... Znam coveka odlicno, zivi na 2-3 km od mene... i znam da je bas bolesno vodio racuna o autu... njegovi rade negde preko "bare" ... Mislim da je on i uvezao auto, da ga je kupio od prvog vlasnika, kada ga je kupio koliko se secam to je bio nov auto neverujem da mu je onda na satu bilo ni 50-ak hiljada kilometara... Auto mu je bio stalno garaziran... On je za svaki dan kupio Zastavu 101 i nju je vozio a Nisana je vozio bas bas retko kada... Bukvalno receno samo na svadbe, ispracaje i na more je isao sa njim... Ja sam ga hteo uzeti za sebe samo sto onda nisam imao kupca za tadasnjeg mog Ford Cougara ... Svaka cast za auto... | |
| | | CELICA_SARAJEVO
Posts : 35 Join date : 10.08.2009 Age : 44 Location : Sarajevo, BiH
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Pon Avg 31, 2009 3:17 pm | |
| Mislim da kolega skyline sada plače od sreće kada čita ovaj tvoj komentar. Šta da kažem neki ljudi jednostavno imaju sreće. Svaka čast na izboru auta, onako po izgledu reklo bi se sasvim prosječan autić a tamo zvijerkica skyline vs Seiz bi bio pravi okršaj i reklo bi se dosta neizvjestan, pa eto kada se nađete probajte se malo pa nam svima prenesite utiske. Jel važi??? | |
| | | Seiz
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Pon Avg 31, 2009 3:28 pm | |
| | |
| | | CELICA_SARAJEVO
Posts : 35 Join date : 10.08.2009 Age : 44 Location : Sarajevo, BiH
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Pon Avg 31, 2009 3:43 pm | |
| Samo z akolegu Seiz-a https://www.youtube.com/watch?v=EAi6D9FPgaM UŽIVAJ !!! | |
| | | Seiz
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Pon Avg 31, 2009 11:32 pm | |
| | |
| | | vojislavbb
Posts : 80 Join date : 04.07.2009 Age : 40 Location : Sombor, Novi sad
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Uto Sep 01, 2009 12:19 am | |
| E videh jedan juce u Novom sadu, isti istijati! cak i boja ista | |
| | | skyline
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Uto Sep 01, 2009 12:47 am | |
| znaci, ipak je istina sve ono sto mi je sale (vlasnik) napricao mada, nije bas da je pazen skroz kao beba, jer sam dobio otkinut brezon turbine, zbog koga mi se nakon 10 dana pokidao dihtung na tom mestu i do kraja pojedene sve 4 gume, ali dobro, generalno je auto bio u bas dobrom stanju hvala seiz - CELICA_SARAJEVO ::
- Mislim da kolega skyline sada plače od sreće kada čita ovaj tvoj komentar. Šta da kažem neki ljudi jednostavno imaju sreće. Svaka čast na izboru auta, onako po izgledu reklo bi se sasvim prosječan autić a tamo zvijerkica
skyline vs Seiz bi bio pravi okršaj i reklo bi se dosta neizvjestan, pa eto kada se nađete probajte se malo pa nam svima prenesite utiske. Jel važi??? hehe, ne placem, zagledao sam mu do sada svaki cosak, i odavno video u kakvom stanju je auto da, po izgledu je relativno naivan, a u stvari pod haubom krije ozbiljnu kolicinu snage, uklopljenu sa stvarno zabavnim vesanjem i sto je jos najjace, ovih 200ks je u stvari skroz privijenih 200ks, jer turbina ima kapacitet za blizu 350ks, dizne do 300ks, engine bottom do 400 (proverili ljudi ), menjac i diferencijal nesalomivi, brutalne prednje kocnice sa 282mm diskovima i dvoklipnim celjustima.... ako ga ne prodam, kad se izvucem iz nekih dugova i sredim par sitnica, sigurno kupujem sportski filter vazduha, radim izduv i kupujem chip procena je da ce izbaciti 270-280ks na radilici a sto se tice okrsaja sa Celicom, voleo bih da probam, mada mislim da bi Nissan ipak malo bio ispred ne plasim se ni poraza, stavise puno bi mi srce bilo kad bih izgubio od nekog ovakvog atmosferca, ali probao sam se sa Civic Type-R poslednje generacije, koji bi trebalo da je brzi od Celice, kome su jos bili povadjeni zadnje sediste i sve iz gepeka ukljucujuci i rezervni tocak i time doveden na tezinu Nissana i test od par potezanja je pokazao sledece lagani start iz mesta, Civic odskace, Nissan kasni zbog lag-a i pocinje lagano da sustize Hondu leteci start iz druge sa nekih 60km/h Honda lagano pocinje da zaostaje do 90, gde zabada blokadu i na saltanju gubi par metara, dok nissan nastavlja sa ubrazavanjem do 120, saltanje u trecu i razlika lagano nastavlja da raste, ai ubrzo smo ostali bez praznog saobracaja full start iz mesta - malo zbog RWD-a sa LSD-jem, malo zbog hondinog tocka na pesackom prelazu, na paljenje zelenog svetla, nissan odskace citavu duzinu, mozda i vise i do kraja prve brzine grebe do prednosti od 2 duzine auta, nakon toga se nastavlja sa skroz laganim odmicanjem ali honda, a verujem i toyota su zbog prednje vuce, kracih brzina i mnooogo bolje kompresije daleko voziviji za svaki dan, jednostavniji da se brzo voze svaki dan, i verujem brzi i na stazi, jer nissan voli da mahne guzom po krivinama | |
| | | skyline
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Uto Sep 01, 2009 12:50 am | |
| @vojislavbb - hvala na informaciji, puno mi znaci sada znam da ih u srbiji sa mojim ima 5 stvarno zavidan broj, zar ne mada, mozda moze da se desi da si pomesao sa Mazdom MX6, jer dosta lice | |
| | | vojislavbb
Posts : 80 Join date : 04.07.2009 Age : 40 Location : Sombor, Novi sad
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 Uto Sep 01, 2009 12:58 am | |
| Necu garantovati, moguce je jer sam prilicno brzo proleteo kroz grad.... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: my bitch - Nissan 200sx s14 | |
| |
| | | | my bitch - Nissan 200sx s14 | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu