Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PrijemPortalGalerijaLatest imagesTražiRegistruj sePristupi

Poliranje

Ići dole 
AutorPoruka
toske

toske

Muški Posts : 152

Poliranje Empty
PočaljiNaslov: Poliranje   Poliranje Icon_minitimeUto Jul 07, 2009 6:44 am

Ako hocemo da poliranje bude odradjeno bas po PS-u onda se obavezno koristi kombinacija 3 paste (mogu i sa 2 ali je moja preporuka sa 3):dakle gruba,srednja i fina.
Svakako auto se prvo mora dobro oprati i ne sme imati ni jedan jedini truncic,jer ce napraviti katastrofu pod naletom masine,
predlazem da se novinom i farbarskom trako zastite prozori svi kako kasnije kada padne magla od paste ne bude problem pranje i ribanje,dok farove i stopove auta slobodno ostavite nezasticene tako da bi i nji presli masino- (posle prelaska i njih bice kao novi iz radnje,verujte mi).
Masinu koju bih preporucio je marke Rupers a paste naravno 3M.
Pocinje se sa grubom i trudite se da se dugo ne zadrzavate na ivicama jer tu cete nalakse prokopati,da masina odnosno
njen sundjer bude celom duzinom postavljen na povrsinu lima-bez krivljenja masine,kada se auto predje sa grubom ,
ravnomerno se nanese srednja granulacija-pasta takodje masinom u nizim obrtajima se predje ceo auto i na kraju tecna pasta-takozvana fina koja se nanosi i prelazi takodje masinom,...
po zavrsetka pamucna krpa u sake i utrljavanje sve dok ne bljesne sjaj i ne skinu se ostatci paste i neanuliraju krugovi masine,

da nepomenem za neupucene,poliranje je postupak skidanja mikronskog sloja boje,..tako da nikako ne treba preterati u samom procesu poliranja,...
...iskreno se nadam da sam pomogao mnogima i razresio neke misterije,....
srecno poliranje
Nazad na vrh Ići dole

Poliranje
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Poliranje AL-felni

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
 :: FORUM :: Tuning & Styling :: Uradi Sam (DIY)-
Skoči na: